Naravno da je u ovim i više nego vrelim danima, sigurno najbolje osveženje za jednu osobu lubenicu. Još ako slatka i sočna, i dobro ohlađena osim što će vas rashladiti i razgaliti ona će vam također jako dobro doći po bubrege. Jako dobro se zna da je 80% lubenice voda, a ostalo su zdravi šećeri koji će itekako vas napuniti sa a elektricitima.

Ono što je kod lubenice, a što većina nutricionista savetuje je to da ne goji, i možete je u odnosu na bananu pojesti u nemerljivim količinima,a i neće vam škoditi niti ćete dobiti ijednog grama na svome telu. Da li vi verovali ili ne, na 100 grama lubenice ima tek 30 kalorija, izrazito je bogata sa vitamina C i A. Ona ima u sebi jako dosta kalijuma i magnezijama, ali onu krišku koju svi rade u ovim toplim danima je to da je stavljaju u frižider da se ohladi kada ona definitivno gubi svoja lekovita svojstva.

Zato je savet da se položi u hladnu vodu ko imate reku ili bunaar pored kuće. Luubenica tako skraćuje mogućnost od srčanog ili moždanog udaara, itekako sa svojim vitaminom C podiže vaš imuni sistem, stoga je itekako preporuka da se konzumira dok traje njihova sezona. Lubenica je dobra za opuštanje i oporavak nakon fizičke aktivnosti a u njoj također ima jako puno citrulina, koji je u stvari jedan aminokiselina a koja u stvari širi vaše krvne sudove. Vitamin A u njoj je itekako bitna stavka za zdravlje vaše kože. Koru ne bacajte, dobro je operite i iseckajte na sitne komadiće i dodajte je u tunjevinu i kukuruz.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here