S obzirom da nam se nazire lijepo vrijeme, svi već razmišljamo o ljetu i ljetnim destinacijama, a time i moru i kupanju. Međutim, zima ipak ima neke posljedice, to je svakako bogata, jaka i masna hrana, koja dovodi do viška kilograma koji se vrlo brzo lijepi za nas, ali se i trostruko jako teško riješi.

 

Zato se većina ljudi drži raznih dijeta koje pronađu na internetu, ali da je lako smršaviti, svi bi to danas radili. Danas imamo mnogo dijeta koje su popularne na internetu, a sve imaju prefiks – zdrave. Keto dijeta, dijeta kupusom i nato dijeta su samo neke od najpopularnijih dijeta. Obično govore o tome da je voće odlična zamjena za hranu, posebno noću kada je u pitanju obrok. Međutim, da li je to zaista tako? O ovoj temi za Espreso.rs govorio je Saša Plečveić, poznat i kao srpski lekar Filgud. Po njegovom mišljenju, voće možete jesti u bilo koje doba dana, ali nikako uz večeru, iz sledećih razloga:

 

“Voće za večeru? Apsolutno greška“, kaže dr Filgud na početku videa, a zatim uzima kesu koja predstavlja želudac i u nju ubacuje krušku, jabuku, grožđe.„I šta se dešava, posle 45 minuta iz vašeg želuca to voće ode u creva. Iz creva šećer iz tog voća ode u krv, i onda se iz pankreasa luči insulin koji taj šećer mora da razloži. A pošto ste u toku dana već uneli dovoljno i uveče se metabolizam usporava, gde ide taj šećer? Pa ide u rezerve, ide u masti!“, objašnjava on.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here