Kada je u pitanu priroda, ona je jako divna i kompleksna, i mnogo se toga neočekivanog može da desi zahvaljujući ljudskom mešanju u sve. Ono što je veliki problem jeste kada životinja ili biljka iz drugogo dela sveta krene da se množi po delivom sveta gde ne pripada i tako postaje invazivna vrsta koja narušava prirodu te države.

Ovo se često desi upravo zboog privrede i transporta, mnoge od ovih životanja se uvuku u nešto što se šalje poštom i tako neprimetno uđu u drugu državu gde se razmnože i ubiju druge životinje koje već tamo žive. Mi danas donosimo vest da se tako nešto desilo u Ujedinjenom Kraljevstvu i sad imaju veliku problem. Jedna gospođa koja se zove Gabriela Roth je postavila slike jedne nove spljoštene gliste koja ne pripada tom području i sigurno je uvezena, a opana je po puževe i kišne gleste jer ih omota i istopi rou tečnu masu, a mnogi se ratari i uzgajivači briu da neće postati invazivna vrsta.

Ona veruje da je jedna farma u komšiluku mesto odakle se šire ovakve gliste i podelila je sliku na Instagramu gde je objasila kako da se nose s ovim glistama. ona kaže da se treba pogledati ispod saksija, kamenja ili korova i odmah ubiti ove gliste da se ne bi razmnožavale dalje.

Mnogi problemi upravo ovako mogu nastati ako se ne deluje brzo, ali ova glista je došla spremna na sve, pošto njeno telo proizvodi sluz koja je opasna po ljudsku kožu i stoga ne treba direktno stupiti u fizički kontakt sa ovom štetočinom već načći način da je bezbedno ubijete. Koje je vaše mišljenje o ovome?

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here