U svetu je Jugoslavija bila poznata po mnogim stvarima a jedna od njih su bile i lepe žene. Tako je 1966 godne Nikica Marinović ponela titulu jedne od najlepših žena na svetu kada je izbor održan u Londonu i ona je bil jedna od prvih predstavnica SFRJ na jednom ovakvom takmičenju i osvojila je drugo mesto.

Ona je sasvim slučajno bila predstanica uu ovom takmičenju jer iak je bio otvoren konkurs koji je tada organizovao nedeljnik Bazar glavna urednica nije bila oduševljana sa kandidatkinjama koje su se prijavile i odlučila je da sama krene u potragu za devojkom koja će predstavljati zemlju na takmičenju. Ona je sasvim slučajno srela Nikicu u Dubrovniku koja je tada još vek išla u srednju školu i trebalo je dosta muke da nagovori njene roditleje da je puste na takmičenje jer su bili jako konzervativni kao i sama Nikica koju su jedva ubedili da obuče dvodelni kupaći kostim.

Tako je u Londonu Nikica dočekana kao da je stigla iz svemira jer je bila prva prestav ica neke socijalističke zemlje i stigla je iza čelične zavese i svi su očekivali da će se pojaviti neka muškobanjasta partizanka. Umesto toga došla je devojka vanserijske lepote i kolaj pričaju da joj je prvo mesto izmaklo uprav zato što je došla kao predstavnixca komunističke države.

Kada je žiri saoštio svoju odluku da je za Mis sveta izabrana predstavnica Indije gledalište ih je izviždalo jer su svi slagali da je Nikica najlepša od svih. Nakon uspeha koji je ostvarila na ovom ozboru Nikica se seli u Beograd i imala je niz ponuda a jedna od njih je bila i od slavnog režisera Roberta Roselinija ali ga je ona odbila jer je smatrala da nije spremna da ide u Holivud.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here