Kao što ste možda i sami zaključili, danas ćemo razgovarati o jednoj veoma interesantnoj, ali i veoma važnoj temi koja bi nas sve trebala zabrinjavati, jer vjerujemo da većina ljudi koristi banke da sačuva neku svoju štednju ili nešto drugo Nešto što nije postojalo . Pažljivo ga ostavite tamo za svaki slučaj.

 

Ali ni banke više nisu ono što su bile, bilo je napada i propadanja banaka, a ono što mnogi žele da znaju je šta se desilo sa novcem koji su građani polagali u banci? Takva situacija, ili recimo šta se dešava sa kreditima koje građani dobijaju. Mnogo je onih koji misle da će, ako banka propadne, biti uništeni i njihovi dugovi, uništene njihove obaveze, a mnogi se nadaju da će im preostali dugovi biti zaboravljeni, ali u stvarnosti je sasvim drugačije.

 

Tako je na ovu temu govorio jedan bankar, koji je rekao: “U najdrastičnijem slučaju, kada bi banka doživela totalni fijasko, štednja bi bila zaštićena, odnosno vraćena, jer za nju garantuje država, ali ne bi bilo otpisivanja odobrenih kredita, već bi morali da budu otplaćeni novom vlasniku”, rekao je on.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here