Iako se može činiti da ova fotografija ilustrira duboko zaljubljen mladi par, istina govori drugačiju priču. Snimljen tijekom 19. ili 20. stoljeća, u početku se predstavlja kao jednostavan prikaz ljubavi između dvije osobe. Međutim, ispod njegove vanjštine krije se zabrinjavajuća tajna.

  • Žena prikazana na fotografiji nosi standardnu ​​odjeću i šminku, što je čest prizor osim ako u pozadini nema priče koja ostaje skrivena. Da biste dobili potpunu perspektivu, kliknite ovu poveznicu da vidite cijelu sliku.

Samo dva dana nakon što je žena umrla, snimljena je njezina fotografija. Pažljiviji pogled otkriva jezivu sličnost između njega i pokojnika. Dok detalji oko njezine smrti ostaju nejasni, njezin ju je suprug odlučio pripremiti, našminkati i odjenuti kako bi zajedno stvorili jednu posljednju uspomenu.

BONS TEKST

U aktualnoj sezoni postoji posebna voćka čije ime budi misli o kupnji. Možete li otkriti koje je voće? To je, zapravo, kupina. Bliska rođakinja maline, kupina nas mami svojim divnim okusom, što je čini idealnom opcijom za uživanje u hladnom ljetu. Osim toga, kupine posjeduju nekoliko ljekovitih svojstava koja mogu pozitivno utjecati na zdravlje.

  • Kako je napomenula viša dijetetičarka-nutricionistica Jasna Vujičić, kupine imaju značajna ljekovita svojstva i postale su ključna komponenta prehrane za različite dobne skupine, poput djece, mladih, trudnica, dojilja i starijih osoba. Kako bi se maksimizirale zdravstvene prednosti ovog voća, preporuča se kombinirati ga s drugim bobičastim ili sličnim voćem, jer ova kombinacija poboljšava njegova terapeutska svojstva.

Prema riječima višeg dijetetičara-nutricionista Jasne Vujičić, redovito uključivanje kupina u prehranu može pomoći u prevenciji upale dišnih putova i tromboze. Konzumacija kupina daje značajnu prednost opskrbljujući tijelo bogatim biljnim vlaknima, što doprinosi smanjenju rizika od razvoja dijabetesa i divertikuloze. Ovo voće posebno je korisno za one koji se oporavljaju od bolesti i osobe s oslabljenim imunološkim sustavom koji ga dodaju u svoje obroke.

  • Istraživanja su potvrdila da jedenje kupina potiče apetit, potiče zdravo stvaranje žuči i urina te pozitivno utječe na metabolizam. Jasna Vujičić napominje da kupine ne pomažu samo u zaštiti vida, već pomažu u regulaciji probave, snižavaju krvni tlak i pospješuju cirkulaciju krvi. Ovo voće prirodni je izvor salicilne kiseline, istog spoja koji je prisutan u aspirinu, a koji je poznat po svojim analgetskim učincima.

Štoviše, kupine imaju sposobnost snižavanja tjelesne temperature i pokazuju protuupalna svojstva. Proizvodi dobiveni od kupina obuhvaćaju marmelade, sokove, džemove, sirupe, deserte i vina. Internet služi kao izvrstan alat za pronalaženje recepata koji sadrže te namirnice. Iako se u prerađenim kupinama može uživati ​​tijekom cijele godine, svježe kupine nemaju takvu dostupnost.

  • Stoga je preporučljivo odmah posjetiti tržnicu kako biste nabavili ovo jedinstveno voće. Kao član obitelji ruža, kupina pospješuje apetit, pospješuje izlučivanje žuči i mokraće te pozitivno utječe na metabolizam. Ovo voće cvate od lipnja do kolovoza i prevladava na sjevernoj hemisferi u zemljama koje karakteriziraju kontinentalne klime, poput Europe, Azije i Sjeverne Amerike. Bogat niz vitamina i minerala spreman je za istraživanje.

Kupine daju energetsku vrijednost od 43 kcal na svakih 100 g. Ova se energija sastoji od 9,6% ugljikohidrata, 1,4% masti i 0,5% vlakana. Što se tiče minerala, kupine su bogate kalijem, kalcijem, magnezijem, željezom, manganom, cinkom i bakrom. Osim toga, prepuni su vitamina C, A, E i K.