Žarko Laušević, poznati crnogorski glumac, poznat je ne samo po svojoj karijeri već i po zanimljivom ljubavnom životu, koji je bio obeležen raznim izazovima i emotivnim previranjima. Njegov ljubavni put uključuje značajne veze i lične borbe koje su oblikovale njegov karakter i pogled na život.

  •  Poznati crnogorski glumac, imao je zanimljiv i složen ljubavni život, obeležen važnim vezama i emotivnim previranjima. Žarko se dva puta ženio, a njegova prva supruga bila je Maja Laušević, s kojom je delio zajednički život od 1982. do 1998. godine. Tokom tog braka, postali su roditelji dvoje dece—ćerke Maje i sina Dušana. Njihov brak bio je ispunjen različitim izazovima, a zanimljiva priča vezana za Žarka i njegovu prvu suprugu uključuje venčanje u ariljskoj crkvi “Sv. Ahilja”.

Pre nego što su se odlučili za ovo venčanje, Žarko je imao probleme sa plodnošću. Naime, tokom četiri godine braka, par nije mogao da dobije decu. U tom trenutku, Žarko se obratio gatarama u Crnoj Gori, koje su mu savetovale da se venča u crkvi pred Bogom, kako bi konačno dobio dete. Na njegov poziv, prijatelj Branko Vukajlović je pokušao da bude kum na venčanju, ali pošto nije bio kršten, umesto njega je kumovao njegov drug Ban Pejović. Ova priča se završila srećno, jer je Žarko, nakon devet meseci, dobio svoje prvo dete.

Međutim, kasnije u životu, Žarko se suočio s teškim trenucima kada je došlo do razvoda sa Majom dok je bio u zatvoru, što je dodatno otežalo situaciju. Tokom tog perioda, 23. januara, napisao je u svom dnevniku da se razvodio posle trinaest i po godina braka, ističući kako će od sada njegova supruga Anita moći da ga posećuje.

Anita Laušević, koja se pre udaje zvala Roganović, rođena je 1966. godine u Ljubljani, a ona je talentovana scenska šminkerka i maskerka. Njen put u karijeri obeležen je mnogim zapaženim projektima, uključujući rad na popularnom filmu “Spajdermen 2” i čuvenu seriju “Seks i grad”. Anita je radila s velikim holivudskim zvezdama kao što su Kejt Vinslet i Leonardo Dikaprio, a njen rad je prepoznat i nagrađen za frizure u serijama poput “Hronike Tajms skvera”, “Privatni doktor” i “Instinkt”.

Žarko je Anitu upoznao dok je ona još bila u braku, a o ljubavi s njom pisao je u svojoj knjizi “Godina prođe, dan nikad”. Njih dvoje su se prvi put sreli na snimanju filma “Boj na Kosovu”, ali tada nisu odmah započeli vezu. Žarko je želeo da sačuva svoj brak s Majom, dok je Anita takođe bila u braku i rodila ćerku. Ipak, njihova ljubav se ponovo javila, što je Žarko opisao rečima: “Bila je ponovo Anita. Da, nama se desila ljubav.”

Iako su njihovi putevi bili složeni, Žarko i Anita su na kraju postali srećni roditelji ćerke Jane, ali njihov put ljubavi nije bio nimalo jednostavan. Tokom njegovog boravka u zatvoru, Žarko je redovno pisao o svom odnosu s Anitom, ističući njenu podršku i razumevanje. Njena prisutnost u njegovom životu donela mu je utehu, jer je u njoj pronašao osobu koja ga je bezrezervno volela i koja je delila njegove uspehe i neuspehe.