Zvezdan Slavnić već nekoliko meseci živi na luksuznom imanju kao učesnik šeste sezone rijalitija Zadruga. On je sin legendarnog košarkaša, ali je prozvan i ubicom sa beogradskog terena. Prošle su 24 godine otkako je počinio zločin koji mu je zauvijek promijenio život, a rekao je da se još uvijek nosi s posljedicama. Slučaj je okončan 2001. godine presudom Vrhovnog suda Srbije kojom je Zvezdan Slavnić osuđen na šest meseci zatvora zbog ubistva Olivera Jovanovića od 9 i 1 godine. Slavnich je poslat na izdržavanje kazne u zatvor u Valjevu. Žalbe beogradskog okružnog tužioca Zorana Slavnića i Zvezdanovog advokata Branislava Tapškovića odbačene su kao neosnovane. Okružni tužioci tražili su veću kaznu za Zvezdana Slavnića, a njegov otac je u žalbi naveo da njegov sin nije imao nameru da ubije. Slavonićeva žalba je stoga odbačena i osuđen je na težu zatvorsku kaznu.

 

 

 

U obrazloženju odluke Vrhovnog suda pojašnjava se da je Slavnić stariji naveo da njegov sin nije imao razloga da izvrši ubistvo s umišljajem jer nije ni poznavao sada pokojnog Olivera Jovanovića, niti je bio u sukobu ili kontaktu sa njim.Otac je verovao da je Zvezdan ubistvo izvršio u naletu besa jer ga je kobne noći navodno isprovocirala kompanija u kojoj je bio preminuli Oliver.

 

On je naveo da je kazna prestroga, s obzirom na to da njegov sin ima urođenu srčanu manu i da je lošeg zdravlja. Međutim, ovaj podatak nije pominjan tokom suđenja, pa nije uzet u obzir prilikom odmjeravanja kazne. Zvezdanov branilac je osporio nalaz veštaka i utvrđeno činjenično stanje, tvrdeći da je ubistvo izvršio iz nehata. Sud je ovu verziju događaja prihvatio kao istinitu.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here