Danas u nastavku jedna tema koja će vas sigurno da se svidi apsolutno svim ženama koje ovih dana užurbano pokušavaju da smršaju, da bi što spremnije dočekale letnje odmore. Svi smo svesni da je jako blizu odlazak na morske destinacije, te da se mora uvući u kupaće kostime, a i samim time dolazi do izražaja i ono što se nakupilo na telu tokom zimskih dana.

Zato se svi odluče da kupe različite dijete koje mogu naći na internetu, koje medicinski nikako nisu prošle nikakvu proveru, i onda se u roku odd 20 dana može oboleti od saveta svakojakih guru savetnika za dobru liniju tela. Najpopularnija je krompir dijeta, i to kako možete smršati za 7 dana 10 kilograma ako samo jedete krompir i jogurt. Da li jeo realan savet?

Tako se mi danas fokusiramo na artikl, koji je sve više i više populara među ženama, a to je pirinčane galete, koje su u narodu poznatje i kao “stiropor”. Ubeđeni su da mogu smršati od toga, a koliko je zapravo zdravo i da li uopšte ima efekta odgovara nam nutricinistkinja Branka Mirković “Pirinčane galete, odnosno slepljeni ekspandirani pirinač je skrob koji ima volumen. Ima kalorija kao i običan pirinač ali pošto je većeg volumena duže se žvaće i stvara iluziju da je manje kaloričan. Ima približno kalorija kao i kokice. Još jedan u nizu proizvoda koji gojaznim osobama ili osobama koje žele da smršaju daje lažnu nadu da jedu, a negoje se”, objasnila je ona.

Branka navodi da se unosi puno ugljenih hidrata od kojih jako brzo postanete gladni a istina je da sadrže samo 390 kalorija na 100 grama, a po njenom savetu je puno bolje da jedete voće i povrće.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here