U nastavku današnjeg članka govorit ćemo o jednoj jako bitno i zanimljivoj temi , a za koju ne sumnjamo da će mnogima od vas da se svidi . Naime , kada je reč o imunitetu , verujemo da svi vi poznajete barem jednu osobu u svom okruženju , a za koju se može reći da gotovo nikada nije bo lesna . Naime , ona uspešno odoleva virusu , pa čak i kada je on u punom jeku .

Naime , mi n sve to svakako tvrdimo da ta osobe ima jak imuni sistem , te pokiušavamo na sve načine da ovdimo sličan život . Međutim , iako usvajanje zdravih životnih navika može da ojača i poveća imuni sistem , on se uistunu gradi prvih nekoliko sedmica života.Za portal “Lepa&Srećna” profesor dr Borislav Kamenov govorio je o vrijednosti prevencije, dobre ishrane i blagovremenog osluškivanja tijela.“Faktori okoline mogu poboljšati ili pogoršati situaciju. Imunitet se stvara u prvim danima života, a ako dijete nema kontakt sa bakterijama, njegov imunološki sistem se neće razviti. Za razvoj imunološkog odgovora organizma potreban je kontakt sa antigenima.”

“A majka to priprema ako je zdrava tj ako nije otrovana u trudnoći. Ako to nije slučaj dijete će se kasnije u životu razboljeti od mnogih bolesti. Dijete može biti inficira kada je u kontaktu sa bolesnom osobom, ali ne i ako je u kontaktu sa bakterijama iz okoline, jer one nisu patogene. “Pravilna ishrana je višestruko značajna, prvo nam donosi dovoljnu energiju, dovoljnu količinu belančevina, masti, ugljenih hidrata i vitamina. Sve što unosimo u naša crijeva su strane materije, i na njih organizam može da reaguje i da izazove neželjenu reakciju koja dovodi do autoimune bolesti, alergija..” Ostatak ovde. 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here