Čest problem sa zubima je zubni kamenac, do kojeg dolazi kada se plak koji napada zube ne ukloni četkicom ili zubnim koncem ako je teško doći do njega.

Glavni uzroci plaka su pušenje i previše konzumiranja kafe. Sada vam donosimo jednostavan recep kako da se riješite plaka i imate zdrave zube:

Sastojci su:
– jedna kašika zubne paste
– dvije kašike sode bikarbone
– dvije kašike mineralne vode i
– jedna kašika vode

Priprema je sljedeća:
Pomiješajte sve sastojke, pa izravno stavite smjesu na zubnu četkicu. Koristite ovo kao pasu za zube oko četiri minute. Ponovite ovaj postupak jednom sedmično do mjesec dana i moći ćete ukloniti plak i poboljšati svoje zdravlje.

Probleme sa karijesom isto tako možete riješiti koristeći jedno od najzdravijih ulja, a radi se o kokosovom ulju. Zdravlje zube je vrlo bitno zbog toga što ako zubi nisu zdravi, nije zdrav cijeli organizam.

Svako od nas želi imati što ljepše zube. Ipak, zbog toga smo često skloni da vjerujemo reklamama i onda kupujemo svakakve hemijske proizvode koji mogu da budu itekako štetni za naše zdravlje. Tako recimo mnogi koriste olovku za izbjeljivanje zuba, vodice za ispiranje usne šupljine, koje su pune štetnih materija.

Kokosovo ulje nema kalorije, ima antikancerogeno i antibakterijsko djelovanje i zato se preporučuje za liječenje mnogih bolesti.

Potrebno je da samo uzmete dvije kašike ovog ulja, držite u ustima sve dok ne dosegne sva mjesta i zube, mućkajte par minuta, ispljunite i isperite. Primjetit ćete značajno poboljšanje poslije samo par primjena.