Pošto svi mi živio u takvom svetu u kojm je hrana sve više tretirana raznim hemikalijama i pesticidima, ono malo prirode što nam je ostalo trebalo bi da čuvamo. Da li ste znali da su trećinu hrane koju jedemo oprašile pčele i da su one zapravo zzaslužne za hranjenje 90 posto svetske populacije?

Upravo zbog toga ovaj prirodnjak savetuje da se u svakom dvorištu treba naći kašika šećera kako bi pčele mogle da se nahrane i dobiju energiju da se vrate do svoje košnicce. Naime, pčele često znaju da se umore pa nemaju snage da se vrate do košnice zbog puta koji su prevalile. Kada bi pčele nestale iz našeg ekološkog sistema, čovečanstvo bi imalo jedan veliki i ozbiljan problem, ali na veliku žalost radimo svakodnevno koristeći se pesticidima ali za izumiranje pčela kriva je i urbanizacija kao i klimatske promene zbog kojih se broj pčela drastićno smanjuje. “Kada bi pčele nestale s planete, ljudima bi ostalo samo četiri godine života”, rekao je jednom prilikom Atenboro.

Pa zbo toga ako ne želite da se to dogodi, a ako u vašem vrtu viđate ove zuujalice, pomešajte jednu kašiku šećera sa kašikom vode, i ostavite m na vidljivom mestu. Mešavina šećera i vode rehidriraće će ih i dati im potrebnu energiju da nastave sa svojim poslom koji je za sve od životne važnosti. Pišite nam da li ste znali za ovu teoriju?  Javite nam u komentar ispod ovog teksta.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here