Kada je u pitanju statiska o ženama koje ne izvršavaju redovno ginekološke preglede je poražavajuća, također i statiska o ženama koje umiru od ra ka koji su mogle da spreče redovnim sistematskim pregledima su poražavajuće. Da li znate zašto je to tako? Zbog ovakvih obaveštenja koje te iste žene dočekaju u državnim bolnicama.

Ova žena već godinamasvoje prevetivne ginekološke preglede obavlja u priatnim ordinacijama, iako ne prija njenom džepu ni najmanje, ali ona za to odvaja ciljano novac, jer se i danas seća scene od pre nekoliko godina. Došla u Dom zdravlja na novom Beogradu i čekala je svoj redovni pregled, kada su je prozvali ime, ona je ušla a ginekolog je prstom pokazuje na kabinicu u ordinaciji. Ona je iza zavese videla stopala, a stoji i čeka da žena izađe, što se i dešavalo, a lekar joj je monotonim glasom saopštio da se skine što pre.

Požurila je da se skine, a nije imala nikakvog mantila da se ogrne. Na ginekološkoj stolici je i dalje papir od prethodne pacijentkinje, a ona izlazi dok je žena gola i dalje za stolom i lekar joj ubrzano piše recept dok pokazuje da legne. Ona je legla na to mesto gde joj je pokazao i samo je posmatrala kako je ova druga bosa i gola kraj nje, i kako je rekla bilo joj je jako neprijatno kao i svima njima. Nakon toga više nikad nije kročila u njihovu ordinaciju, iako je verovala da više nije tako strašn ali po društvenim mrežama je videla da je sve isto.

Oglasi - Advertisement