Svaka kuća ne bi mogla da zamisli život bez usisivača. Usisivač je neizostavan je kada treba da očistimo stan ili kuću. Ali, dugotrajnom upotrebom desi se da usisivač sve slabije radi, međutim na svu sreću rešenje ove situacije je i više nego jednostavno. Evo šta treba da uradite da vaš usisivač ponovno bude kao nov:

Prvo otvorite deo usisivača u kojem se nalaze kesa za prašinu. Obratite pažnju na gumu na poklopcu, a ova guma bi kada se poklopac zatovri trebalo da ostvari kontakt sa gumomom na kesi za prašinu i da hermetički dihtuje. Tako da u svakom slučaju na gumi su se stvorile naslage prašine koje su na nekim mestima debele i do jednog milimetra. Dve gume zbog toga ne prijanjaju jednana drugu i motor umesto da vuče vaduh kroz crevo usisivača, vazduh uvlači između ove dve gume što značajno smanjuje snagu cišćenja.

Može se slično desiti i na gumenom delu kese za prašinu. Rešenje je pretpostavljate jednostavno, a vlažnom krpom odstranite tvrde naslage sa gumene zapivke. Nakon toga potrebno je i očistiti filtere koji se posle duže upotrebe usisivača znatno zaprljaju. Zatim izvadite usisni filter iz ležišta, a isto učinite i sa filterom koji prečišćava vazduh koji izlazi iz usisivača. Prvo dobro istresite oba filtera, a zatim operite vodom i deterdžentom možete i staviti nove u koliko ih imate. Nakon sušenja vraittie filtere na mesto. KAda budete uključili usisivač videćete da on ponovno radi kao nov, dobro usisava i ne pregreva se navodi Krstarica. Pokušajte na ovaj način pa nam javite.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here