Borivoje Bora Kandić je nakon ekonomske škole upisao akademiju, a ono što je jako zanimljivo jeste da je pre toga odgledao svega dve predstave u životu. On je bio jako talentovan glumac, a rođen je 1961 godine u Mostaru a sedam godina kasnije se preselio sa roditeljima u Beograd. Njegov otac je bio glumac Miloš Kandić a majka Neda je nekadašnja savetnica tadašnjeg predsednika SIV-a Džemala Bijedića.

Glumac je diplomirao glumu u Novom Sadu kod profesora Branka Pleše, a paralelno je primljen i na akademiju u Beogradu gde je ostao do kraja studije. Uloga koga ga je vinula u nebesa i donela popularnost je rola Vuka Karadžića a nakon toga se život okrenuo protiv njega za šta je Bora često krivio samog sebe. Njegova prva supruga je bila Maša, ćerka glumca Karla Bulića ali oni su se ubrzo razveli, a zbog svog avanturističkog duha ubrzo se oženio Elizabetom, a na krajjui Ljubicom, koja je također glumica. Davne 1998. je otišao u Australiju zbog jedne žene i tamo je živeo u Pertu, Melburnu i Sidneju. Razveo se 2007. i vratio u Srbiju.

Također, oon je jednom prilikom otkrio da je njegova najveća ljubav bila Ana Prenk, ona mu je prvo bila školska drugarica, a život ih je rastavio na okrutan način. Ana je poginula, a izdahnula mu je na rukama dok su sedeli na zadnjem sedištu automobila kojim je upravljao zajednički prijatelj. Ona je tada bila trudna, a Bora se nikad nije oporavio nakon toga i rekao je kako nikad neće imati decu. Ostatak teksta čitajte ovde. 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here