Danas u nastavku ovog članka pisat ćemo o jednoj pevačici koja već dugo nije sa nama, a koja je iza sebe ostavila neizbrisiv trag na janovj sceni. Naime, mnogo je poznatih ličnosti koje su nas napustile poslednjih nekoliko godina, ali koji su iza sebe ostavili svoja dela da nas na njih podsećjau. Mi ćemo kako ste i smai zaključili u nastavku pisati o pokojnoj Esmi Redžepovoj.

Ne postoji jednostavno osoba koja nije čula za ovu veliku ženu, diva romske muzike, koja je bila prepoznatljiva i jako poznata. Ona je imala karijeru dugu preko 50 godina,, a učestvovala je kako znamo na raznim festivalima i manifesticijama koji se tiču muzike koju je ona pevala i gajila sve to dine a iz njene neverovatne i bogate karijere ostala su velika dela.

Pored toga je ona toga što je imala neponovljive vokalne sposobnosti nju mnogi pamte i po brojim humanitarnim delima. Esma je poznata po tome da je usvojila kako znamo 47 mero dece, imala je veliku srce i želela je svima da pomogne što govori ova činjenica. Ona je skroz do kraja bila nesebična, napustila je ovaj svet 11. decembra 2016 godine a mi moramo biti ljudi i ne smemo da dozvolimo da se zaoravi osoba kao što je to bila Esma, koja vredna svakog pomena. Svoju kuću i sve ostalo je ostavila u Makediniju, tu se smestio muzej i dom humaniarsnot i umestno Stevi i Esma Teodostievsi. Sve se ovo nalazi u Skoplju te je ona i živela do svog kraja. Da li se vi sećate ove pevačice?

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here