Ovaj čovek se baš isprepadao, ali se na njegovu sreću ispostavilo da nije imao razloga za brigu. Mi danas pišemo o jednom radniku na farmi u Keniji koji je obavljao svoje svakodnevne poslove, kada je ugledao nešto u grmlju. Uhvatila ga je velika panika, nakon čega je počeo da beži pa je onda pozvao i policiju. “Halo, policija, tu u vrtu je veliki lav i gledao je u mom smeru”, rekao je uznemireni muškarac službama sa druge strane ove linije.

Zatim su nakon nekoliko trenutaka na teren stigla tri službenika, i krenuli su u obilazak ovog terena. Farma se nalazila u blizini nacionalnog parka i lokalno stanovništvo se u poslednje vreme mnogo puta žalilo kako im nestaje stoka, pa su bili prema vlastitim rečima jako oprezni. Dok su oni pretraživali teren, stigla je i sama vlasnica imanj. “Poslali smo je da uđe sa druge strane kako ne bi bilo problema sa životinjom”, rekao je Sajrus Mbidžive, koji je šef službe za kontrolu životinja. Ali, problema sa životinjama nije moglo iti, jer životinja nije ni postojala. Pre dolaska je vlasnica sa farme odložila sadnice u platnenu vrećicu sa slikom glave lava, a siroti radnik, kad je video šta viri iz grmlja, nije oklevao ni sekundu pre nego što je pozvao pomoć.

“Dobro je da je to uradio. Naša je preporuka da uvek u slučaju susreta sa divljom životinjom u javnosti pozovete odgovorne službe”, završava Mbidžive, ovako prenosi BBC. Koje je vaše mišljenje o ovom članku? Pišite nam u komentar vaša mišljenja.

Oglasi - Advertisement