Za par dana se bliži 1. maj a ako nas bude vreme posluži, mnogi će ovog dana otići na tradicionalni piknik u prirodi. Običaj je da se na otvorenom “raspli” roštilj, muškarci su najčešće zaduženi za pečenje mesa, dok su žene te koje pripremaju salatu i ostale priloge koji idu. Unapred se od kuće nose pripremljeni dodaci ovoj trpezi na otvorenom, da li će to biti neka pita, kremasta salata kao što je ruska salata, sve to ovisi od domaćice. Također, za kraj je uvek tu nešto slatka da se posluži, kolači koji mogu da “opstanu” na toplom.

Također, na ovaj da se obično preteruje u “iću i piću” a lekari su otkrili neke cake koje će pomoći da izbegnete nadutosst i prejedanje, pa i ono što ste uneli da vam se ne zalepi. Ono što je bito jeste da ne dolazite gladni, jer na taj način povećavate rizik od prejedanja što će izazvati osećaj težine u stomaku, a kasnije i gojenje. Ne morate da probate svu hranu, bolje je da napravite izbor jela koja su vam najprimamljivija i držite se njih. Dok je druga opcija za koju se mnogi odlučju jeste da uzmete svega pomalo ali to nije preporučljivo po nutricionistima, jer tako kombinirate hranu koja se loše slaže.

Mešanjem različitih proteina može da stvori nadutost, izazove gasove i tegobe sa crevima, da biste to izbegli bolje je da se zaustavite na jendom izvoru proteina. Također, ne preporučuje se da jedete više od jedne porcije mesa odjednom, 300 grama, a uz meso dodajte dosta povrća, ali ne preterujte u skrobnim namirnicama umaka, posebno onih kupljenih, još jedan dobar savet je da pažljivo i polako žvačete. PRe jela popijte čašu vode, to će malo ublažiti glad, a sookovi će vas zasitit, ali imajte na umu da goje. Dok sa druge strane alkohol može da poveća osećaj gladi.

Oglasi - Advertisement