Voda sa limunom je puna vitamina C i odlična je za zdravlje u cijelini.

I dok je dobro popiti veliku čašu vode s puno svježeg, organskog soka od limuna, ovo je ono što možda još uvijek niste znali.

1. Voda s limunom može pomoći da izliječi akne.
Pijenje vode s limunom jača vaš imunološki sistem i pomaže u probavljanju hrane. Ovo može očistiti vaše akne.

2. Voda s limunom pomaže da izgubite težinu.
Jedna od velikih prednosti soka od limuna je da pomaže tijelu da normalizuje nivo šećera u krvi što pruža veliku pomoć u mršavljenu.

3. Voda s limunom pomaže u spriječavanju nastajanja bubrežnog kamenca.
Bar kod nekih ljudi. Limun sadrži puno kalijuma što čini nivo citrata u urinu većim, a što onemogućava stvaranje kamenta u bubrezima.

4. Voda s limunom pomaže u spriječavanju nastajanja žučnih kamenaca.
Ista je priča kao i stavka gore, naravno.

5. Voda s limunom pomaže kod GERB-a.

GERB ili gastroezofagealna refluksna bolest je vraćanje sadržaja iz želuca u jednjak, što je jako neugodno zbog povećanog lučenja želučane kiseline. Može izgledati kao kontraproduktivno, jer je limun toliko kiseo, međutim sok od limuna u vodi ustvari pomaže smiriti želučane kiseline i čini dobro.

6. Voda s limunom pomaže kod mučnine
Najjednostavniji, ali isto tako djelotvoran prirodni lijek protiv mučnine i povraćanja je sok od limuna. Posebno se preporučuje i poslije povraćanja jer trenutno osvježava usnu šupljinu i umanjuje mogućnost od ponovne pojave mučnine. Sok od limuna u ovom slučaju treba napraviti sa manje vode nego što to u sebi sadrži klasična limunada i ne treba ga popiti odjednom nego u gutljajima. S obzirom da je potpuno neškodljiv, jako je koristan za otklanjanje mučnine i u trudnoći.