Kada je u pitanju Aleksandar Berček spada u red velikih glumacs koji su i bivšoj državi a i nakon njenog raspada ostvarili veliki broj uloga po kojima će uvek biti zapamćeni. Trebalo bi jako puno vremena i prostora da se nabroje sve njegove uloge pa ćemo pomenuti samo neke od njih.

On se pojavio u legendarnoj seriji Otpisani u kojoj je glumip jednu od glavnih uloga a ostaće upamćen i po ulozi Ko to tamo peva. Aleksandar je rođen 1950 godine u opštini Irig a pre nekoliko se opet preselio iz glavnog grada u podnožje Fruške gore. Veliki je obožavatelj prirode i pomalo se bavi i ekologijom.

O Berčeku da su mnogi pričali kako je bahat i kako sa njim nije lako komunicirati dok on sam za sebe kaže da je uvek spreman da pomogne svojim mlađim kolegama. Kada je u pitanju njegov privatni život berček se ženio dva puta i ima četvero dece. On sa prvom suprugom Svetlanom je dobio ćerku Milicu i sina Niklolu a sa drugom suprugom Anom također ima sina i ćerku koje su nazvali Mina i Miloš.

Aleksandar svoj privatni život strogo čuva od javnosti i jedino se u medijima jedno vreme pisalo kako sa svojm ćerkom Minom ne komunicira od kada je odlučila da se uda za repera Đorđa Miljenovića koji je poznat po svom umetničkom imenu Skaj Vikler a od kojeg se vrlo brzo i razvela. Malo je jako poznato da je Berčekov sin Nikola također poznat u umetničkom svetu ali poo svojim muzičkim angažmanima. Njegovo ime se našlo na odjavnoj špici serije Tajne vinove loze a radio je i na ostvarenima kao što je „Profesionalac“, „Jagodići“, „Ulica lipa“, „Kordon“, „Pad u raj“, „Smrdljiva bajka“, „Ivkova slava“.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here