Napokon kada jedan dnevni izveštaj o broju novih zaraženih žrtava od korona virusa u Užicu nagovijesti lagano opadanje epidemije, onaj naredni ga odmah demantuje – i to jako ubjedljivo.

Najnoviji podatak koji je došao iz ovog grada je i taj da je ovde zaraženo i 12 doktora. Također su došle i informacije da broj zaraženih od korone raste i u susjednoj Požegi.

Danas je Zavod za javno zdravlje Užice prijavio novih 27 slučajeva korona virusa u ovom gradu, što je mnogo više u odnosu na jučerašnjih pet, a opet dosta manje kada bi se gledalo prekjučer kada je bilo 41 zaražena osoba, kada je broj zaraženih u samo jednom danu bio duplo veći nego ijednom od 15. marta.

Epidemiološka situacija na nivou Zlatiborskog okruga izgleda ovako: Danas je bilo 48 novih slučajeva, juče znatno manje i to 10, dok je prekjuče broj iznosio 71 osobu, a u subotu 14. Do danas je u Užicu potvrđeno  197 slučaja korona virusa, ali treba da se uzme u obzir da je broj zaraženih do 19. juna bio 55. Od tog datuma pa sve do danas, dakle za 12 dana, testovi su „pokazali“ da je još 142 Užičana pozitivna na korona virus. U poslednjih šest dana je od istog virusa oboljeno 111 osoba.

Sada izgleda da ovaj virus nikada neće da nas pusti na miru, i već se većina pomirila sa tom činjenicom. Loša stvar je što se mnogi ne pridržavaju pravila, pa se zbog toga broj zaraženih povećava iz dana u dan. Ostaje nam samo da čekamo i da vidimo šta će vrijeme da kaže.