Kada je u pitanu Lepa Lukić, ona se koristi umetničko ime srpske pevačice izvornih i novokompnovani pesama Lepave Mušović, a rođena je 16. januara 1940 godine u selu Miločaju blizu Kraljeva a kada je imala dve i po godine, ostala je bez oca Radisava koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Njena majka Milosija je preminula 2007 godine u 94 godini života, a stariji brat Ratko 2006 godine. U detinjstvu su bili jako siromašni pa se često dešavalo da nemau šta da jedu, a brat Ratko je bio miran za razliku od Lepe koja je zbog nestašluka neretko dobijala batine. Kada je imala deset godina znala je da radi sve kućne poslove kako bi mogla majci koja je odlazila u nadnicu.

Lepa kao mala je volela da peva pred ogledaom i da smišlja koreografiju koja je upotpunjavala njen nastup. Uvek joj je idol bila Nada Mamula, a majka ju je vodila na takmičenja na kojima je pobeđivala kao i na audicijama na radiju koje su se održavale svakog prvog u mesecu. Njen se brat uve protivio njenim poslom ali majka i ona su nekako uspele da ga ubede da promeni svoje mišljenje, a pevala je na berbi grožđa u Aleksandrovcu kada joj je prišao kompozitor Petar Tanasijević i ponudio joj da snimi pesmu „Od izvora dva putića“. 

Lepa je u Beograd kako kaže došla gola i bosa sa ogromnom ambicijom da uspe u životu a tada počinje njena bogata umetnička karijera a na području bivše Jugoslavije ne postoji osoba koja nije čula za Lepu Lukić. Ona je uspela da ostvari većinu svojih želja zbog zdravstvenih problema nije mogla da ima decu. Koliko je to tišti pokazala je 2010. godine u kući „Velikog brata“ kada je dobila lutku o kojoj se brinula. Kada je taj zadatak bio završen svima su uzeli lutke što je Lepa jako teško podnela. Ostatak čitajte ovde.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here