Pandemija korona virusa hara već tri godine celim svetom, iako je većina primila vakcinu protiv ovog virusa, idalje je broj zaraženih sve veći i veći. Dr Predrag Kon od kako je počela borba sa pandemijom korona virusa, on je zajedno sa ostalim članovima kriznog štaba se borio da se što veći broj ljudi vakciniše.

Sada je on u svojoj opširnoj ispovesti, ootkro je brojne detalje iz svog života koji do sada nisu bili poznati javnosti. Doktor Kon je rođen 10. juna 1955 godine u tri ujutru, u Železničkoj bolnici u Beogradu, a danas je to deo KBC „Dr Dragiša Mišović“. Otac mu je Andrija Ernesta i majka Danica a očeva porodica je jevrejske, porekom iz Čorne u Mađarskoj, odakle su najpre došli u Zagreb a zatim u Beograd dvadesetih godina prošlog veka. Majka njegova je iz trgovačke porodice živković iz Aleksinca.

On je u četvrtoj godini otišao u Njujork, gde je njegov otac radio Jugoeksport a iz Amerike se sećam samo te škole u koju je krenuo sa šest godina. “Živeli smo u Džekson hajtsu. Brat Jovan je skoro deset godina stariji i uvek me je pratio do škole, a majka je dolazila po mene. Sećam se da sam prvog dana, kada sam ušao, a ni reč engleskog nisam znao, zanemeo. Ali vrlo brzo sam ga naučio toliko dobro da su se svi čudili”, pričao je on u svojoj ispovesti. On je imao jednog druga sa kojim je intezivno družio, i pričao mu da će biti rata između SSSR i Amerike i da će pobediti Rusi, a to se pročulo pa su ga roditelji ispitivali šta to on priča. Ostatak teksta čitajte ovde. 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here