Danas pišemo o jednoj 54- godišnjoj ženi iz Velike Britaniej je preko noći skoro potpuno izgubila vid nakon duge borbe da smrša, ali i dlaje pokuašva da živi punim plućima. Radi se sonja Dosvel, službenica na sudu, naporno je pokušavala da skine čak polovinu svoje težine nakon što je izgubila 133 kilograma i bila uznemirana svojim odrazom u ogledalu. Stanovnica Londona je konačno uspela da smrša na 63 kiulgorama sa indeksom telesne mase od 26.

Ali, njeni napori sada deluju uzalud jer ubrzo nakon tog spektakularnog uspeha oslepela, a zatim se ponovno ugojila jer nije mogla sama da kuva, pa je jedla grickalice i gotovu hranu. Inače, žena koja je patila od problema sa vidom i morala da nabavlja sve veće dioptrije zbog galukoma i katarakte, sa jedne noći 2018. godine se probudila slepa. “Otišla sam u krevet sa vidom, a probudila se potpuno slepa na levo oko. Pošto jako slabo vidim na desno oko, nisam mogla da obavljam svakodnevne poslove” ispričala je ona za medije.

Pošto je ona osoba koja živi sama morala se da osloni na gotovu ili uličnu hranu, a po ceo dan je jela grickalioce. Međutim, tome nije bilo kraja, samo bi grickalica od jutra do mraka. Keksi, sendviči, pomfriti, bilo šta što je mogla da kupi i da pojede. NIje mogla ni da vidi kalorije na poleđini pakovanaj, a na povratku kući s posla ona bi svratila po još jedan pomfrit i pojela bi ga do kuće uz jedno pecivo sa sirom i lukom. Dodaje da je bila u mnogim grupama za podršku slepoim i slabovidnim ljudima, gde ima dosta osoba sa viškom kilograma. Ipak, Sonja nikada nije dozvolila da je invaliditet sputava u drugim delovima njenog života i sada je odlučna da ponovno nauči kako da kuva.

Oglasi - Advertisement