Bosansko -hercegovačka serija “Viza za budućnost” je bila veoma gledana. Svakako je jedna od najpopularnijih serija. Ako ništa , barem se starije populacije rado sjećaju onih novogodišnjih specijala , koji su snimana baš u pomenutoj seriji.

 

Serija je imala veoma kvalitetnu glumačku ekipu. Legendarni Ljubiša Samardžić i Nada Đurevska su bili također dio ekipe. Iako oni više nisu među nama , uvijek ćemo ih se rado sjećati. Oni koji su pratili pomenutu seriju , se sigurno sjećaju i simpatične djevojčice Merime , a tu ulogu je tumačila Lejla Zvizdić.

Lejla je tada učestvovala na snimanju monodrame u Sarajevu , gdje su je ljudi iz žirija zapazili. Reditelj je rekao njenoj majci da planira snimanje serije i pozvali su Lejlu na audiciju. Snimanje je trajalo pune tri godine , a Lejla je uživala glumeći sa poznatim velikanima. Lejla kaže da je posebno voljela redatalja Kupusovića , te da je njegovu smrt jedva podnijela. Trenutno je u dugoj ljubavnoj vezi , i vodi jedan miran i sretan život. Više se ne bavi glumom. Pogledajte kako ona danas izgleda.