Supruga slavnog glumca Johna Travolte, Kelly Preston, umrla je od karcionoma dojke u dobi od samo 58 godina. Travolta je odmah na svom zvaničnom Instagram profilu potvrdio da je njegova žena umrla.

“Slomljenog srca, moram da vam kažem da je moja lijepa žena Kelly izgubila svoju dvogodišnju bitku s karcionom dojke. Borila se hrabro uz podršku i ljubav mnogih svojih fanova, a naročito svoje porodice.”, napisao je.

“Nikad nećemo zaboraviti njenu ljubav i život. Ostat ću neko vrijeme s našom zajedničkom djecom koja su sada ostala bez majke, pa mi oprostite dragi moji, što neko vrijeme nećete čuti ništa o nama. Trebali biste znati da osjećam vašu ljubav u narednim danima, sedmicama i mjesecima dok pokušavamo zaliječiti naše rane“, napisao je.

Glasnogovornik ove porodice kazao je časopisu People: “12. jula 2020. u jutarnjim satima, obožavana supruga i majka Kelly Preston nažalost je izdahnula nakon dvogodišnje teške borbe s karcionomom dojke. Odlučila je svoju bitku voditi daleko od očiju javnosti, a neko vrijeme je bila na medicinskim procedurama, uz podršku svoje najbližih i prijatelja. Bila je vesela i jedna doista lijepa duša prepuna ljubavi koja se neprestano brinula za druge i oživljavala sve što je dodirnula. Njezina porodica sada moli javnost da razumije privatnost u ovim teškim vremenima.”

Inače, slavni glumac je sa Kelly bio u braku zajedno 29 godina i imali su skupa troje djece, 20-godišnju Ellu, devetogodišnjeg Benjamina i sina Jetta, koji je nažalost umro 2009. godine.

Preston je rođena 13. oktobra 1962. u Honoluluu na Havajima. Za vrijeme svog života glumila je u više od 60 filmova i serija.

Ostatak teksta možete pročitati na linku koji se nalazi OVDJE.