Kada je u pitanju Danijel Popović on od kako je kročio u javni život hteo to ili ne, uvek su ga pratili skandali. U prvom bendu u kojem se našao nije imao potpisan ugovor, što ga je kasnije kotalo a desilo se i mnogo drugih neprijatnosti. U to vreme njegov novac koji je zarađivao od svirke je otišao sasvim na drugu stranu, a ovakve intrige i spletke ga prate kroz celu njegovu karijeru pa i dan danas.

On je iz jedne grupe prešao u Srerbna krila ali i tu doživljava razočarenje. Grupa je imala zakazan termin kako bi oni predstavili svoje nove članove grupe, međutim na snimanje dolazi samo Danijel, a ostali članovi pomenute grupe se nisu pojavili. Ova je TV ekipa bila užasno ogorčena i ljuta na ovako neodgovoran čin, a Danijel je tada napustio bend. Zatim sledeći u nizu skandala se desio kada se 1983 godine pojavio na Evroviziji, i branio je boje tadašnje Jugoslavije sa pesmom Džuli svi su Danijelu Popović predviđali veliku karijeru. Osvojio je četvrto mesto, numera je munjevitom brzinom postala megahit.

Međutim, nekoliko nedelja pre samog takmičenja dogodio se skandal kada je jedna grupa javnosti negovoala zbog čega je ovo takmičenje napustio Danijel, a ne Lepa Brena. Tako je 80 tih godina njegova karijera počela da ide nizbrdo, pa javnost na trenutke zaboravlja na Popovića. Davne 2005 godine se razveo do svoje supruge Sandre Petrž koja je jedna od tri bivše žene sa kojim ima sina Dominika u svojoj knjizi posle razlaza otkrila je da ju je bivši suprug zlostavljao.

“Sreli smo se slučajno, rekao mi je da je nesrećan i da sam ja ono što je tražio ceo život. Bili smo zajedno 14 godina, od čega pet u braku, teškom i napornom, koji sam više puta pokušavala da prekinem. Sakrivao me je i kada nam se već rodilo dete, jednom čak i pred ćerkom iz prvog braka, kad se pravio da nas ne poznaje. Kad bih zatrudnela, terao me je na abortuse, ali treći put ga nisam poslušala. Najgrublji je postao kad sam dobila njegovo prezime jer me je tako obeležio kao svojinu”, ovako glasi jedan deo iz knjige.

Oglasi - Advertisement