Danas u nastavku ovog članka, donosimo jednuu jako zanimljiva tema koja će se definitivno svima svideti. Kao što ste i sami mogli da pročitate u naslovu mi danas pišemo o 1. maju, kojeg apsolutno svi slave, i svi taj dan koriste da sa porodicom i prijateljima provedu ugodne trenutke u prirodi. Piće, roštilj to je sve ono što svake godine radi na ovaj dan koji je ustanovljen još 30 godina prošlog veka.

Međutim, ako malo bolje pogledamo u prošlost, možemo da vidimo da je od zadnjih 10 majeva bilo u kiši, a jako mali procenat je bio onaj u suncu. Pa tako ni za ovaj 1. maj neće proći baš najbolje po pitanju vremena, ako ste već negde planirali da idete u prirodu. Bakir KRajinović je ovim se putem oglasio, dežurni meteorolog iz RMHZ BiH, koje je rekao sledćee: “Najhladniji 1. maj imali smo 1970. godine. Taj dan minimalne temperature spustile su se i do -2,6°C, koliko je bilo u Drvaru, u drugim gradovima mereno je između -2,4°C i 6,1°C koliko je bilo u Mostaru. S druge strane najviše temperature na ovaj dan merene su 2013. godine, a zeničkih 33,3°C ujedno je i prvomajski rekord. Takođe, i u drugim gradovima te godine mjereno je iznad 30°C.”

Ali, kada je u pitanju sadašnjost, i ovog 1. maja evo i njegovih reči: ”Klimatološki, šanse za kišu su između 31 i 51 posto, što je izuzetno velik broj. Ove godine za 1. maj Hercegovina i jugozapadna Bosna bez kiše, dok se u ostalim krajevima očekuju vrlo male količine u vidu lokalnog pljuska, dovoljno da pripremite tende, nadstrešnice i ostalu skalameriju”, rekao ej on za BH medije. Pišite nam gde ćete vi za 1. maj?

Oglasi - Advertisement