Dr Vojislav Perišić naglasio je da se meso mora jesti, a potom je istaknuo da oni koji ne vole ili ne žele jesti meso moraju ga zamijeniti ribom kako bi organizam dobio esencijalne aminokiseline. Rekao je da meso moramo jesti, čak i riba, tuna, samo da ima proteina i zatim objasnio je što bi sljedeće trebalo biti na stolu.

 

 

Također, moramo imati kvalitetne ugljikohidrate, idealan je mladi krumpir jer je bogat vitaminom C, a mozak vam je bistar i aktivan. Antioksidansi tada sami sebe smiruju, a treba i naglasiti da  smo svi okruženi kemijom. Bez obzira što mislite da znate, kemikalije su prisutne, čak i u najkvalitetnijoj hrani koju kupujemo. Kemikalije su otopljene u masnoći, lako ulaze u organizam, a onda se vrlo teško izbacuju iz organizma, rekao je.

 

 

Pesticidi na voću i povrću česta su tema rasprava, a dr. Voja ističe kako bez njih proizvodnja nije održiva, no pravilnim pranjem opasnost se može otkloniti. Samo da vam kažem jednu stvar, praktički je nemoguće izbaciti pesticide iz proizvodnog procesa, jer tada ne bismo imali obujam i mogućnost spuštanja cijena. Zato ga moramo dobro oprati, da sa njega sve nečistoče skinemo. Gastroenterolog je objasnio da postoje točna pravila pranja kemikalija te da moramo čuvati svoje zdravlje i jetru koja ih prerađuje i izbacuje. Osim toga, moramo reći da oštećenje jetre uzrokuju takođe i masti i alkohol. Možemo uživati ​​u alkoholu, ali ne smijemo pretjerivati. Dvije čašice rakije ili 300 ml vina dovoljne su za jedan dan.

 

 

Kad je pak riječ o masnoći, dr. Perišić kaže da je bijela mast najgora. To su loše masnoće, ako vidite bijelu mast na nekom mesu, nemojte ga kupovati, to je od životinja hranjenih koncentratom, upozoravaju liječnici. Nikada ne preporučuje teletinu, dobra je samo kad se pretvori u junetinu, kad je već crvena i teletina je ukusnija, ali ne i zdravija.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here