Mi vam u današnjem članku donosimo jendu jako zanimljivu temu, koja će vas sve da interesuje jer se radi o putovanjima i letovanjima, na koja će verujemo većina vas da ide, pa samim tim bitnno je da znate kako situacija stoji kada su u pitanju bliže destinacije, ali i one nešto dalje. Ono što je sigurno jeste da svi oni koji planiraju letovanje, prvo što im padne na pamet jeste gorivo i koliko će ih sve to koštati.

Međutim, s obziirom na trenutnu situaciju i sva moguća poskupljenja, cena goriva će verujemo biti jedan od razloga zbog čega će se naši turisti odlučiti za bliže destinacije, a to su pre svega Jadran i Egej, do kojih oni mogu da dođu svojim autima. Prema onome što je rečeno iz jedne beogradsek turističke agencije, sve je više interesovanja za avio putovanja, a među najtraženijim lokacijama su Egipat, Španija i Italija, i posebno one države koje su do skoro bile zatvorene za turiste.

Pa je tako Mirko Milanović koji je vlasnik turističke agencije za meidje rekao sledeće;“Procentualno uvek se najviše traži Crna Gora i sever Grčke, tako da ne očekujemo da će biti nešto drugačije nego inače”, a onda je dodao i ovo: “Isti je zasada i odnos ljudi koji idu sopstvenim prevozom i autobusom. Trenutno je veće interesovanje za putovanje avionom. Verovatno jer je i pristupačnije, iako je skuplje nego ranije. Avio-karte su poskupele za neke destinacije do 10 odsto. Crna Gora je i prošle godine bila najinteresantnija, ali trenutno su to Italija i Španija. Grčka je sada otvorenija nego što je bila, a sigurno je da će Crna Gora, u sezoni, u julu i avgustu, biti puna. Očekuje se da će ova sezona biti bolja nego prethodna”, ispričao je on.

Oglasi - Advertisement