U nastakvu današnjeg člana pišemo malo o našem zdravlju koje jedno od najbitnijih za nas, a najmanje se posvećuje pažnja upravo zdravlju našeg organizma. Danas pišemo o baki Đurđi koja nam dolazi iz sela Mozač, i koja ima 70 godina i od ranog detinjstva nije odlazila lekaru na pregled, jer je sve ovo vreme sama sebi spremala ovaj napitak i koristila ga za jačanje imunološkog sistema organizma. Ovim lekom možete se boriti protiv prehlade, odnosno smiriti upalu i konačno je potpuno izlečiti.

Također, pomaže u ublažavanju glavoobolje i kašlja, a jako se lako priprema a njegova prednost je što je vvrlo ukusan. Potrebni sastojci su sledeće: čaša vode, čašu šećera, 1/2 limuna, kašika meda, kašika đumbira u prahu, kašika matičnjaka, šećera u prahu. Zatim priprema se na sledeći način:

Smesa koju morate da dobijete mora biti gusta i tamna, skinite ga da se ohladi a zatim pripremitte bombone. Napravljene bombone stavljate na pleh u koji ste stavili i papair za pečenje. Ostavite da se ohladi 20 minuta, a zatim pospite sa šećerom u prahu, a ovo je definitivno najbolji način da pobedite prehladu i gripu. Primena je da uzimate 3 puta sedmično, ako se lečite od neke bolsti potrebno je uzimati 2 puta dnevno, 3 puta ssedmično. Pokušajte i vi sa ovim receptom pa nam javite svoje utiske.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here