Danas pišemo o jednoj jako zanimljivoj priči to jest ženi koja je trebala da bude sahranjena nakon što je proglašena mrtvom, počela je da udara u poklopac kovčega tokom sopstvene sahrane kako bi obavestila članove porodoce da je živa. U pitanju je porodica Roze Izabele Sespedes Kalak okupila se 26. aprila u gradu Lambajeke u Peru na njenoj sahrani. U tom trenutku verovalo se da je poginula u saobraćajnoj nesreći u regionu Čiklajo Piksi.

Dok su rođaci nosili njen kovčeg kroz groblje kada su začuli zvukove iz kovčega, a nakon što su ga otvorili ugledali su Rozu otvorenih očiju sa očiglednim znacima života, a čuvar groblja Huan Segundo Cajo je rekao da je otvorila oči i znojila se i da je odmah morao da zove policiju. Roza je ostala u kovčegu sve dok nije odvedena u obližnju bolnicu gde su lekari potvrdili da zaista ima vitalne znake, iako veoma niske.

Iako je njeno stanje blago poboljšano nakon što je priključena na aparat za održavanje života, Roza je preminula nekoliko sati kasnije. Njeni rođaci su ogorčeni činjenicom da je uopšte proglašena mrtvom, a njena tetka, čije je ime objavjeno rekla je da porodica želi d azna šta se dogodilo. Policija istražuje ceo incident i utvrđuje da li je osoblje regionalne bolnnice Lambajhek gde je prvi put lečena, proglasilo mrtvom i bez odgovarujeć kontrole poslao u mrtvačnicu. Rozin je zet preminuo od teških povreda zadobijenih u istoj saobraćajnoj nesreći, a njena tri nećaka, koji su putovali sa njima, i dalje su u bolnici i u kritičnom stanju.

Oglasi - Advertisement