Slobodno možemo reći da danas živimo u kriznim vremenima kad cene neprestanu divljaju i nema nikakvog finansijskoj rešenja niti truda od strane vlada naših država da se to malo kontroliše. Neki gledaju da uštede na kupovini hrane dok drugi gledaju kako da smanje potrošnju električne energije i vode kako bi manje račune dobijali u narednom periodu.

Međutim, ako spadate u drugu sortu lljudi, poželjno je znati šta vam može doneti uštedu na računu a da vas pritom ne ošteti i ne košta dnevnih obaveza koje vršite uz pomoć određenih uređaja. Današnji savet bi vam trebao biti od koristi i verujemo da bi svakom kućanstvu dobro došao. Ruter ili modem je postao jako važan deo današnjih kuća, stanova i drugih prostora jer nam upravo ova mala sprava omogućava da se spojimo na internet. Preko nje se spajamo na wi-fi ili putem internet kabla spajamo računare i ostalu tehniku, pa čak i telefonske linije danas kroz to prolaze.

Većini je ljudi ruter stalno uključen i to troši struju, pa je uvek poželjno pogledati energetki učinak ove sprave pre kupovine, ukoliko je to dostupna informacija. Procena je da ruter koji je celi dan uključen potroši elek energije kao i jedan frižider, a i sami trebate znati koliko to iznosi.

Njemačka agencija za zaštitu okoliša predlaže da se traži ruter koji ima jako dobar energetski učina i koji ne troši puno u stanju pripravnosti. Ukoliko nema tu opciju i mora stalno biti uključen drugo rešenje je potražiti ruter koji na sebi ima dugme da se uključi i isključi wi-fi i time se uštedi energija.