Ako spadate u skupinu onih koji se trude da smršaju, ali rezultati sporo doalze i masne naslage se talože u određnim delovima tela, moguće je da je uzrok disbalansa hormona. Ali ako sumnjate na ovaj problem, neophopdno je da se obratite doktoru i da analizom krvi odredite hormosnko stanje u organizmu. Mi otkrivamo u nastavku da li hormoni mogu biti okidači za gojaznost:

Višak estrogena, povišen nivo estrogena može da uzrokuje povećanje težine. Kod disbalansa najčešće se masne naslage talože na kukovima, a simpitomi koji ukazuju na povišen estrogen mogu biti i nepravilan menstrualni ciklus, glavobolje, preterana emocionalnost, gubitak kose, oslabljena koncentracija i nesanica. Također, akumulacija estrogena može da podstakne meso proizvedenio u industrijim uslovima, usled korišćenja hormona rasta. Kako biste smanjili nivo estrogena smanjite unos mesa a povećajte unos povrća u organizam. Eterično ulje ruzmarina pomaže u obnavljanju hormosnek ravnoteže i poboljšanja pamćenja.

Nedostatak serotina, u mnogim slučajevima je glavni uzrok depresije i lošeg raspoloženaj je akutni nedostatak serotonina. Serotonin je hormon sreće, onaj koji je povezan sa vašim raspoloženjem, ako želite da pojedete tonu čokolade odjenom, stalno vam se gricka čips, a onda vaše telo ukazuje da vam nedostaje hormon radosti, prirodni izvori serotina su jaja, orasi i ananas. Višak grelina, to je hormon koji kontroliše glad, može da vas prevari i pookazuje da ste gladni čak i kada niste. Preporučuje se da jedete povrće, voće i semenke, a ova hrana izaziva hormonalni odgovor i čini se da se osećate siti, izbacite šećer iz ishrane, je r je on kaloričan, dok nivo grelina ostaje isti, a ubrzo nakon što se pojeli testo ili slatko ponovno ćete osetiti glad. Ostatak pročitajte ovde. 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here