Jako velike temperature smo imali u proteklih mesec dana a svakako da je ovo leto jedno od najtoplijih u poslednje vreme. Prema tačnim informacijama koje su meteorolzi analizuirali u prethodnom periodu ovo je najtoplije leto za sada u poslednjih 50 godina. Suđe su samim time, uništile većinu useva u celoj Evropi.

Ako vam kažemo da je jedna Velika Britanija pre mesec dana proglasila elemtarniu nepogodu suša, onda vam je valjda sve janso, vode nije bili na vidiku, a temperatura su nekim danima jula meseca, kao i sam početak avgusta u većini zemalja u regiji išlo i preko 40 stepeni.

Oni što vole tropske vrućine nose sa sobom jeste i sam proces znojenja koji je itekako neugodan i nerešiv je enigsma pogotovo kada se na poslu gde nema klima uređaja, ili kada u nekom društvu a vama ispod pazuha na košulji ocrta se velika fleka od znoja. Geta Jadav je poznati indijski dermatolog koji ima itekako dobro rešenje da se ne znojite i da ne zaudarate već 15 minuta nakon samog tuširanja. “Važno je da se tokom pranja regije pazuha usredsredite na čišćenje korena dlačica ispod pazuha, koje su sklone da formiraju bakterije.

Po 30 sekundi utrljavajte gel za tuširanje, na svaki pazuh. Takođe, važno je da se s vremena na vreme menjate gel za tuširanje, a najbolje su kupke na bazi glikolne, mlečne ili bademove kiseline. Ti sastojci će ukloniti mrtve ćelije kože sa površine kojima se bakterije hrane”, navodi Geta Jadav. KOliko se vi znojite, i imate li neki vi svoj savet vezano za znojenje?

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here