Dnas ćemo za promenu da govorimo o temi koja se tiče svakodnevne ishrane , a koja je itekako bitna za zdravlje ,t e za normalno funkcionisanje organizma. Naime , zdravlje je samo po sebi iako ne bi trebalo biti , u većini slučajeva zapostavljeno , a razlog su uglavnom obaveze koje svi imamo preko dana , pa ne stižemo da se sebi posvetimo na adekvatan način.

Kada je reč o periodu godine koji sa sobom najviše nosi virusa i prehlada , to je zasigurno jesen, a obično su barem na Balkanu, roditelji i djedovi i nane govorili svojim mlađima da trebaju konzumirati razne namirnice kako bi izbjegli teške i bolešljive dane. Obično su to slanina, luk i tako neke stvari. Među njima je svakkao i kiseli kupus , a kojem je sada idealno vreme da počne da se kiseli ,a mi ćemo danas da se pozabavimo baš tom temom. Tako je jedan stručnjak Georgio otkrio da je poželjno da se uvek pre konzumiraanja nekog proizvoda sagledaju najpre posledice i negativni aspekti , pa tek onda pozitivni . Naime , kod kiselog kupusa postoje brojne pozitivne stvari,a svakako imaju i one egativne ,a ljudi koji imaju problema sa bubrezima , kao i sas visokim pritiskom , ali i probleme sa kostima , trebalo bi da izbegavaju konzumiranja kiselog kupusa.

Inače , s obzirom da se kiseli kupus sprema uz velike količine soli , poželjno da ipak ne jedete u tolikoj meri , te da ne preterujete sa konzumiranjem. So ulazi u sve poruke kiselog kupusa i upravo ona razvija veći dio kiseline.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here