Kada je u pitanju Nikica Marinović ona se sasvim slučajno našla na izboru za Mis sveta. U to vreme kada se organizovao izbro za Mis Jugoslavije, ženski nedeljnik Bazar je preuzeo organizaciju. Ali, glavna urednica nije bila zadovoljan prijavljenim kandidatkinjama i krenula je u potragu za anonimnim devojkama.

Nikica je bila toliko lepa, da je o njenoj lepoti u jedno doba nastala je i legenda. Također, pričalo se da se takva lepota bisernog tena i zlatnih uvojaka mogla da se rodi smao u nekoj morskoj peni, i da ju je otac izvukao mrežom iz mora jedne olujne noći. Ona je srela Nikicu tada još uvek dok je mbila maloletna učenica dubrovačke Ekonosmek škole, a jedna je uspela da ubedi njene roditelje da je puste da učestvuej a upravo je ona ostavila za sobom sve druge jugoslovenske lepotice, a onda i najleppše iz celog sveta.

Davne 1966 godine cela Jugoslavija brujala je o tome da je Jugoslovenka ponela titulu jedne od najlepših na izboru za Mis sveta u Londonu. Nikica je deovjka koja je bila prelepa koja ej na ovom takmičenju kao prva predstavnica tadašnje socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, osvojila senzacionalno drugo mesto i postala prva pratilja Indijke Reite Farije.

Također, iz tog vremena kruže pričće da joj je lenta najlepše na planeti iumakla zato što je došla iz zemlje komunističkih blokova. Međiutim, činjenica da nijedna lepotica Jugoslavije nije uspela da osvoji ovu tako visoku titulu, Nikica se nakon trijumga na izboru za Mis sveta preselila u Beograd. Ostatak teksta možete pročitati ovde. 

Eve Stratford
Polce offer GBP 40k reward in 1975 double murder case, London, Britain – 24 Apr 2015
Murder Playboy Bunnygirl Eve Stratford, 22, who had her throat slashed in her Leyton home on 18th March 1975. Her muder was linked by DNA evidence in 2006 to that of schoolgirl Lynne Weedon, 16, who was raped and murdered 6 months later in Hounslow on September 3rd,Image: 240183388, License: Rights-managed, Restrictions: Rex Features Ltd. do not claim any Copyright or License of the attached image, Model Release: no, Credit line: – / Shutterstock Editorial / Profimedia
Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here