Na našem telu stopala su najvažniji delovi koje najviše koristimo za kretanje i samim time nije ni čudo što moramo pružiti adekvatn njegu našim stopalima ako ih mislimo koristiti dugi niz gidna bez poteškoća. Jedan od najčešćih problema sa stopalima je što postanu suha i ispucala.

Sve se ovo dešava tokom toplijih meseci i nije neobično da se koža guli, ispucapa čak i pocrni. Iako postoji dosta proizvoda koji kao ukljanjaju ove probleme, nisu svi efikasni a ni jeftini pa se ljudi odlučili da nađu nekoliko alternativa koje bi mogle čak i vama pomoći ako imate ovakve probleme. jedna solucija je da probate koristiit penu za brijanej, sigurno nikada ne biste ovaj proizvod za uklanjanje dlaka povezali sa ispucalom kožom na stopalima ali ako nanesete veću kolčinu pene na stopala i na to date peškir natopljen mešavinom vodice za usta i tople vode i držite pola sata, možda biste mogli videti poboljšanje.

Također, neki za omekšanje tvrdih ili pocrnjelih stopala neki preporučuj i mazanje vazelina na stopala nakon što nanesete vazelin trebate celu noć provesti u pamiučnim čarapama preko namazanih stopaala i sutrdcan biste trebali primetiti da je vazelin omekšao vaša stpala neki preporučuju vazelin nakon slane kupke koju ćete napraviti sa toplom vodom i šaokom soli i držati stopaa unutra 15 minuta.

Zadnja preporuka za hidratizaciju stopala je da stavite maslinovo, biljno ili čak i kokosovo ulje na kritične delove stopala i izmasirate lagano, nakon čega ćete navući čiste pamučne čarape i ostaviti stopala da omekšaju preko noći. Javite nam u komentarima da li su vam ove metode pomogle.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here