Danas pišemo o jednom svadbenom veselju koje je trebalo da se održi prošle godine u selu Čestin kod Gruže nije bilo ništa od njega. Naime, Jana P. i Zlatko V, oboje u 40 tim godinama, samo su se primakli ludom kamenu, ali stali na njega nisu. Mladoženja je rodom iz Bihaća, predomislio se u poslednjem trenutku, i pobegao je za Beograd, ostaviši za sobom u šoku i mladu i svatove.

Sve se ovo desilo u samoj noći venčanaj, i to u blizini manastira Kamenac, zadužbini despota Stefana Lazarevića. U pitanju je navodno svađa mladine rodbine i mladoženje kumovala da Zlatko pobegne u svitanje na dan svadbe. Šok među onima koji su se spremali za veselje u familiji je i dalje prisutan, doke j u gružanskom kraju priča o odbeglom mladoženji bez sumnje tema broj jedan.

Darosava NIkolić ima 80 godina i ona je sa ostavljenom mladom dalji rod, a njena baba je iz čestina. “Jana živi u Beogradu, ali je često dolazila ovde na selo u dedovinu sa drugaricama, za praznike. I onda je zvala i rekla da hoće da se uda i da slavlje pravi u našoj staroj kući, u brdu. Moj sin i unuk su sve sredili i uredili. Kupljeno je piće, pečenje je isečeno, doterana je hladnjača, cveće za ukrašavanje. Pozvani su i svatovi. Ovde u mojoj kući su spavali u četvrtak u noć, i u petak su Jana i njen mladoženja Zlatko obukli mladenačka odela. Bili su mnogo lepi onako zajedno…” pričala je.

Dok je Darosava celu noć se brinula da ne padne kiša i ne upropasti celo veselje, ali nije ni slutila da se odigrava prava drama iza svega. Ostatak teksta pročitajte ovde. 

Oglasi - Advertisement