Kako je internet uznapredovao tako nam je celi svet na dohat ruke i možemo da vidimo ili da kupimo bilo šta sa drugog kraja sveta. Također, samim time domaći prodavači firme, ali i kineske radnje su sve manje zastupljene na našim područjima. Verujemo da se svi sećate kraja 90 godina prošlog veka, a kada su Kinezi napravili pravu invaziju na Balkanu, i nije bilo nijednog ćoška na Balknau koji nije imao kinesku radnju.

Tada smo imali i velike radnje, pa čak i tržne centre, a sa onim što su nudili, pre sve sa više nego bagatela cenama, a oni su mnogo privlačili pažnju svih građana koji su aktički za pola evra mogli da kupe majicu, tastaturu, tašnu ili neki drugi deo obuće ili odeće. Međutim jako brzo se uvidelo da je kvalitet srazmeran ceni, odnosno da ne vredi ni jednog bona šta god kupili.

Ta se majica jako brzo podere, ili patike se odlepe, a sama aroma koja je imala koletkivno na sebi, itekako je nabijalo sumnje svim kupcima. Međtutim, danas je sve manje i manje a da su jošu životu i to u svetu, pokazuje nam i naša današnja priča. Naša sledeća priča se desila u Birmingemu gde je Mirk Chahil kupio crne čarape, a kada je došao kući u njima je pre samog pranja pronašao i malo pisance ispisano rukom ali na kineskom jeziku. Pa kada su mu preeli u njemu je pisalo da je u pitanj zatvorenik koji ima 38 godina, i da je nepravedno osuđen u zatvoru. Kada je on došao do radnje, oni su se smejali i rekli da je to veliki trend u Kini, a to jeste igra koju igraju svi, samo ne zna kako je ta poruka došla na čarapu.

Oglasi - Advertisement