Devojka iz Beograda je uspela da se izvuče iz kandži zavisnosti od alkohola, a najviše je zahvalna svom pokojnom dečku jer je to uspela. Naime, Mirjana Đ. odrastala je uz oca alkoholičara koji je na njen život ostavio ogroman trag. “Slušala sam odmalena da deca alkoholičara i sama često postanu alkosi. Tada se nisam slagala s tim, ali tokom odrastanja sam se uverila u istinitost te tvrdnje. Moj otac je bio alkoholičar, postala sam i ja, iako sam prisustvovajući scenama njegovih pijanstava mislila da nikada neću ni liznuti alkohol. Ali, život me je demantovao”, ovako je svoju ispovest počela žena koja je od najranijeg detinjstva bila upućena u sve gorke stvari koje alkoholizam donosi.

Prema njenim rečima, njen otac je počeo d apije kada je ona imala samo pet godina, ali su te količine alkohola bile zanemarljive. Seća se da je i tada ispoljavao agresiju prema njenoj majci, slušala ih je jako često dok se svađaju nakon njegovih pijanih noći. Međutim, kada je njena majka preminula njegova bolest je uzela još više maha. Ona je bila u pubertetu i tada joj je majka bila najbpotrebnija, a ostala je sama sa ocem koji se opijao kod kuće. Kaže da je molila Boga da ide u kafanu, da ga ne gleda kako razrogačenih očiju ulazi u njenu sobu i besno lupa po prekidaču za svetlo, kako bi je probudio.

Mirjani su teške udarce zadavale poruke koje joj je otac pisao tokom noći. “Svakog jutra me je na stolu u sobi dočekivala poruka za koju niko ne bi mogao ni da pretpostavi da mi je rođeni otac to napisao. Upućivao je baš teške reči. Sećam se da mu je omiljena rečenica bila “Mirjana, đavole, upropastila si mi život. Platićeš za to””, pričala je ona. Ostatak teksta pročitajte ovde. 

Oglasi - Advertisement