Nada i Milan Đupovac su do pre nekoliko godina živeli u Šapc gde su imali svoj stan ali kako kažu u zgradi su se nalazili i kafići i bilo je jako bučno. Zato su oni došli na ideju da u jednom obližnjem selu naprave sami starisnku kuću i to onako kako se radilo pre stotinu godina od blata i slame.

Oni su zajedno sa svojom decom počeli da žive u svojoj zdravoj kući, a njiova ideja je oduševila celu Srbiju i sve je interesovalo kako izgleda unutrašnjost kuće. Kuća ima 120 kvadrata a ovaj mladi bračni par je izgradio svojim rukama i uz pomoć svojih prijaelja. Za njenu izgradnju su izdvojili 20 hiljada evra a započeli su je praviti pre pet godina.

Oni ddanas kažu da bilo puno šaljivih komentara pa su ih neki pitali da li to kopaju bazen dok su drugi tvrdili da je čak i u bajkama najpametnije prase pravilo kuću od cigle a ne od blata i slame ali su njih dvoje bili sigurni da ne gređe jer su baš ovakve kuće koje su pravili naši preci preživeli vekovima. Svi koji budu ušli u njihovu kuću prvo primete da se u njoj lako diše a prvi utisak je da poret toga svega što je izgrađena od prirodnih materijala je svež vazduh koji prolazi kroz zidove.

Nada je po struci farmaceut i Milan koji radi kao profesor fizičkog vaspitanja u ovoj kući žive sa svoje troje dece a uselili suse u nju početkom 2018 godine. Krov su oni napravili pod uglom od 45 stepeni tako da se niz njega slevaju i kuša i neg. Temelj kuće je ravan što je tokom gradnje izazivalo veliko čuđenje i svi koji su videli su se pitali zašto on nije trakast kao kod svih klasičnih kuća. Ostatak pročitajte ovde.

Oglasi - Advertisement