Kada je u pitanju Petar Grašo on je rođen u Splitu kao sin Snežane i Zorana Graše, a Petar je stekao popularnost kada je Oliver Dragojević izveo jednu od njegovih privih pesama Boginja na festival Dora 1995 godine. Tada je mnogo sarađivao sa Oliverom Dragojevićem a ttakođer radio je i sa Doris Dragović, Danijelom Martinović, Tončijem Huljićem, Goranom Bregovićem i Lepom Brenom.

Također, on je pobedio na muzičkom festivalu Zadarfest 1996 godine sa pesmom Trebam nekoga što mu je donelo veliku slavu. Na Dori, hrvatskom kvalifikacionom takmičenju za Pesmu Evrozije on je zauzeo drugo mesto 1997 godine, a naredne godine je pobedio na Dori kao kompozitor, pa je pesmu Nema mi ne svane, izvela Danijela Martinović predstavljajući Hrvatsku na Pesmi Evrovizije 1998. u Birmingemu i u konačnom plasmanu zauzela peto mesto. On je danas od najpopularnijih pop pevača u Hrvatskoj, a poznat je i u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Makedoniji. Također, Grašo koautor teksta pesme Metak sa posvetom uz Antoniju Šolu za album Lepe Brene iz 2011 godine Začarani krug a sam je komponovao muziku.

Za Danijelu Martinović 1998 godine je napisao pesmu Neka mi ne svane sa kojom je pobedila na Dori i nastupila na Euroviziji gde je osvojila peto mesto. Pre nego što je počeo solo karijeru nekoliko je meseci 1994 godine svirao u grupi Magazin a karijeru je započeo kao tekstopisac i kontautor. Pesmu Boginja je napisao 1995 godine, a iste je godine s tom pesmom Oliver Dragojević nastupio na Dori i osvojio visoko drgo mesto. Na Oliverom albumu se te godine našla se i Grašina pesma Vrime Božje”. Sledeće je godine Grašo odlučio i sam da nastupi na “Dori”. Otpevao je pesmu “Otkada nije mi tu” s kojom je osvojio osmo mesto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here