Verujemo da znate da je Iva Štrljić srpska glumica, voditelja i spasiteljica, a rođena je sedmom oktobra 1977 godine u Beogradu. Ona je svoje detinjstvo provela u Pozorištu na Terazijama i od malih nogu je želela da postane glumica, i tri puta je pokušala da položi prijemni ispit na Akademiji dramske umetnosti u Zarebu, ali nije uspela.

Ona je glumu upisala u Beogradu na Akademiji umetnosti BK, bila je u klasi profesora Ivana Bekjareva z akoga je rekla da je uvek podržavao svoje studente i bio je u prvim redovima na njihovim predstavama. U medijima su je nazvali večita singl devojka što ona doživljava kao kompliment, a izjavila je da će se u javnosti pojaviti sa partnerom tek kada bude sigurna da je on taj, a teško se zaljubljuje, kada joj se neko dopadne ne libi se da to i pokaže. Studirala je i dobijala uloge u studentskim filmovima, a prvu veću ulogu je imala u telenoveli Jelena koja je emitovana 2004 godine.

Također, bila je sekretarica Tatjana Pantić koja je potajno zaljubljena u glavnog junak Vuka Despotovića koga je igrao Aljoša Vučković. Dobila je razne epizodne uloge u brojnim ostvarenjima među kojima su serije: Bela lađa 2“, „Moj rođak sa sela“, „Ranjeni orao“, „Jesen stiže, dunjo moja“, „Folk“, i „Lud, zbunjen, normalan“.

Uloga pevačice Cicke u seriji Folk joj je donela nagradu na festivalu tv serija Fedis. Njoj je 2016 godine dodeljena glavna uloga Katarine, najveće Njutnove ljubavi, u seriji „Iz života poznatih matematičara“. Iva je bila voditeljka emisije „Transforma“ i jutarnjeg programa „Dizanje“ koji se prikazivao na TV B92. Ostatak teksta pročitajte ovde. 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here