U krompir dijeti kao što ste i sami mogli da zaključite, krompir sastojaka. Ova dijeta također uključuje i nemasni jogurt, a ukoliko poštujete sve upute, onda možete da izgubiti i do 5 kilograma za svega 3 dana.

Škrob koji se nalazi u krompiru, skupa se mlečnom kiselimom sadržanom u jogurtu, telu može da pruži sasvim dovoljan dnevni unos kalorija. Ono što je suština svega ovoga jeste što škrob, pomešan sa vodom daje taj preko potrebni osećaj sitosti bez da morate da u sebe ubacite prevelike količine hrane, dijeta traje svega 3 dana.

Prvi dan: Doručak, jedan kuhani krompir bez soli i jedna šolja jogurta. Ručak: dva kuhana krompira bez soli i jedna šolja jogurta. Večera sve čaše jogurta. Drugi dan; Doručak: Jedna šolja jogurta. Ručak: Dva kuhana krumpira bez soli i jedna šolja jogurta. Večera: Jedan kuhani krompir bez soli i jedna šolja jogurta. Treći dan; Doručak: Jedan kuhani krompir bez soli. Ručak: Jedan kuhani krompir bez soli i jedna šolja jogurta. Večera: Jedna čaša jogurta.

Ono što je jako bitno da se napomene jeste da kuhani krompri ne treba zameniti za prženi, a kuhani krompir se ubraja u veoma zdravu namirnicu, dok je prženi krompir sa druge strane, ipak nezdrav i on potiče debljanje. Kuhani krompir u sebi ima mnogo više mineralan i vitamina, ali i vlakana koja utiču na ubrzano varenje. Jeste li znali da 100 gr krompir u sebi sadrži svega 75 kalorija, što je recimo manje od jedne čaše ceđenog soka od narandže. Jogurt je tu da regulira rad vašeg digestvinog sistema, te da ukloni sav višak vode i toksina iz vašeg tela, a obzirom da se cela dijeta koju smo naveli temelji na samo ova dva, veoma jednostavna, sastojka, koji su također i jako jeftini, mi vam toplo preporučujemo da isprobate ovu dijetu.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here