Ana Đurić alijas KOnstakta je nakon konferencije za štampu na kojoj je izajvila da će ako bude pobedila, naredne godine dovesti Evroviziju u rodno selo njene bake, Glibovac je preko noći postoa planetano poznat. Tim povodom se portla Objektiv zaputiop u malo šumadijsko selo nadomak Smederevske Palanke, u kojem su nas stanovnici dočekalei širokih ruku, ponosno ističući detalje iz života srpske predstavnice na Evroviziji.

Iako mnoge sam naziv ovog sela Glibovac ne asocira na nešto lepo, stanovnici ovog mesta u Šumadiji uverili su nas u sasvim supruto. Naime, čim smo prošli ppokraj soabraćajnojg znaka na kojem piše naziv sela, ugledali smo kuću u kojoj je gle čuda, živela upravo Konstraktivna baka Desanka. Konstraktina rođaka S. V. ističe da Ana retko dolazi u Glibovav: “Ne viđamo Anu i, nažalost, nemamo nikakav kontakt s njom.

Njena baka Desa je bila vickasta žena, umrla je kad sam ja bila dete, a Ana je verovatno zapamtila neku anegdotu s njom dok je još bila mala, pa joj je ostala u lepom sećanju. Otac joj živi u Beogradu, tako da oni tu uopšte i ne dolaze. Devojačko prezime joj je Ignjatović, njen stric je nedavno preminuo u Ivanjici”, ovako priča rođaka i još je dodala da je njen otac odavde otišao na studije i više se nije vratio. On je obilazio roditleje, ali otkad su oni umrli pre dvadeset trideset godina, više ne dolaze. Također, kuća babe Desanke više i ne psotoji srušena je.

Tako su novinari posetili ovo šumadijsko selo i pronašli rođake srpske predstavnice na Evrosongu, koji su ponosni na njen uspeh i priznaju da Konstrakta retko dolazi budući da je njena baka preminula pre tri decenije, ali ističu da je pamte kao lepo vaspitanu i zlatnu devojčiocu i da joj se uvek obraduje kad je vidi u svom kraju. Ostatak pročitajte ovde.

Oglasi - Advertisement