Konzumacija sokova kao što je koka kole, fante ili alkoholnih miskeva sigurno na prvu loptu deluju kao jak lepa varijanta da se čovek malo osveži u ovako vrućim danima, ali je dovoljno je samo malo da se informišete i da shvatite da je to dvosekli mač. Jednostavno, to jako šteti organizmu, a jedino pravo piće na ovako visokim temperaturama jeste voda u blo kojoj varijanti.

Ali, ljudima je jako teško pojasniti da je voda delotvorna na jako puno načina po ljudski organizam, a pogovoto na plus 40 stepeni celzijusa, kada je u organizmu potrebna jako veliki nivo hidratacije. Voće je svakako jako dobra opcija a lubenica prednjači u svemu tome, jer je puna vode, prirodnih šećera i jak dobro dođe vašem telu pogovoto kada ste na plaži.

Tada čovek gubi jako puno tečnosti a nije ni svestan toga, jer je stalno u vodi i ne vidi niti oseti da se jako zoji. Kada dobije sunčanicu e tada je već kasno. Itekeko je lubenica diskutabilna kada se kupuje cela i danas vam mi donosimo trik kako da kupite lubenicu koja je slatka i lepa, a da to ocenite okom. Ono što je prva i osnovna stvar, lubenica koja nema mrlje na sebi nije dobra, mora d aima svetlo žuti pa čak i prljavi trag na sebi, što je zna da je odležala o da je prirodna.

Dok je druga stvar ta da na spram svoje velćine pod rukom mora da bude teža, jer je 92 posto lubenice u stvari voda. Stavite uho na nju i kucnite i ako zvoni onda je dobra ako je zvuk tup onda nije nešto.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here