Danas pišemo o jednoj temi koja je jako bitna i trebalo bi da zanima sve nas, a radi se o tome da treba da slušate svoje telo, kao i sve znakove koje vam ono šalje, jer u nekim situacijama simptimo koje vam vaše telo šalje mogu biti bezazleni, dok sa druge strane oni mogu da ukazuju na neke zdravstvene probleme. Mi u nastavku pišemo o simptomima za najgoru moguću bolest.

Kada su u pitanju maligne bolesti, kan cer jednjaka jedan je od najtežih za otkrivanje da je još u ranoj fazi. Specijalisti zdravstvene službe Engleske ipka su uspeli da ustnaove koja su to četiri zala ove jak opasne bolesti, a na koje lekari do sada i nisu obraćali nešto veću pažnju, a lekari su na ovu temu rekli sledeće: “Postoji mnogo mogućih simptoma raka jednjaka, ali je veoma teško da se otkriju”.

Također, tako je prema statistikama najviše slučajeva malignih tu mora zabeleženo kod osoba starijih od 60 godina. U isto vreme četiri značajna simptoma probavna mogu da pokazuju na povu bolest. Prvi znak početak tu mora je difafija ili otežano gutanje, a pored toga trerba obratiti pažnju na oseća mučnine, podrigivanje i gorušicu. Dosta lekara ističe i to da ova vrsta maligniteta može da se manifestuje jako nespecifičnim simptomima, među kojima su začepljene uši i bol u grlu.

Oglasi - Advertisement