Ni jedan vikend nikkako ne može da prođe a da nemamo saobraćajnih nesreća širom regije. Uglavnom su to nneodgovorni vozači, koji pod dejstvom alkohola upravljaju svojim autom, i onda imamo definitivno tragične posledice, koje na kraju imaju i ljudske žrtve. Ono što treba dodati jeste da se jako veliki broj saobraćajki dešava i zbog jako visokih temperatura, pa zato se stalno upozorava da ako putujete na duže relacije, svakako izgevate udarne termine od 12 do 16 sati.

Preporuka je da ako baš morate putovati u ovome terminu, a onda pravite češće pauze a sledeća vest je odjeknula kao grom u celoj regiji, a u pitanju e saobraćajne nesreće gde je autobus sleteo sa puta, a prema prvim informacijama, 12 ljudi je stradalo, dok je najmanje 43 osobe teško ili lakše povređeno. Prema poslednjim informacijama, radi se o turističkom autobusu iz Poljske koji je bio na putu prema Međugorju.

” Teška prometna nesreća na A4 kod Brezničkog Huma. U slijetanju autobusa poljskih registarskih oznaka, prema prvim informacijama s terena, poginulo je 11 osoba, a nekoliko je ozlijeđeno. Osim policijskih službenika PU varaždinske, na mjestu događaja angažirani su i policijski službenici PU zagrebačke, više liječničkih i vatrogasnih timova. Promet dionicom Breznički Hum – Komin u smjeru Zagreba zatvoren je za sav promet i odvija se zaobilazno. Obilazak: čvor Breznički Hum-DC3-čvor Komin. Vozači molimo pratite upute policijskih službenika na terenu” – saopćeno je iz Hrvatske policije.

Također, prema prvim informacijama autobus je iznenada sleteo sa puta, a uzrok njegovog sletanja, još uvek nije dostupan u javnosti, a ono što je najgore među povređenim je i veliki broj dece.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here