U nastavku dnaašnjeg članka govorti ćemo o novostima koje nam dolaze sa naše javne scene ,a na kojoj je mnogo umetnika koji su svoje karijere otpočeli u kafanama , ali niko se od njih ne libi da to upravo i priizna . Naime , jedan od njih svakkako je Halid Muslimović , a koji je istakao jednom prilikom da je kafana njegova sudbina.

“Ja volim i jedno i drugo, kafana je jedno a koncert je drugo. Mislim da moje kolege više vole ovakvu intimu muzičku, ali koncert je koncert. Nama fali kafana, dok sam imao probu, rekao sam da je kafana i moja sudbina. Kafana je sudbina svih nas. Brojne su lude noći koje je proveo u kafani, ali najluđu ipak ne može da izabere. Zato postoji jedna koje će se sećati dok je živ, a to je kada je pevao pred pokojnim Šabanom Šaulićem. Pevao sam u jednoj kafani u Sarajevu, tu su bili Šaban Šaulić, Jašar Ahmedovski i Branka Stanarčić. Imao sam neku tremu kada mi je Šaban rekao da otpevam svoju pesmu, ja svoje pesme znam i dobro ih pevam, ali imao sam tremu pred Šaulićem. Ja sam je otpevao kako sam znao i umeo, on mi je prišao i čestitao” – otkrio je Muslimović. Halid se nebrojeno puta seti Šabana i njihovih druženja u kafani te da mu nedostaju ta vremena.

Tako se on i danas kada se seti njega naježi , a svakako je to čovek koji je postavio temelje folka a on misli da je od mupkarca Šaban , a od žena Zorica Brunclik. Od početka karijere kao miljenik žena može se reći da su one njegova najvernija publika. Upravo zbog toga je bio tema medija jer se pojavila žena koja ga je optužila za povredu ugleda i časti.  Ostat čitajte ovde. 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here